Grupp 3 Saab på museum

Grupp 3 Saab på museum

Publicerad

Saab Bilmuseum Stödförening är nu klara med sin återskapade Saab 96 i Grupp 3-utförande.

Under det senaste året har en handfull entusiaster lagt många timmar på att återskapa en Saab 96 i banutförande enligt Grupp 3-reglementet. Bilen blev klar under sommaren och finns numera på Saabs museum i Trollhättan.

Läs mer: Grupp 3 Saab

Saab Bilmuseum Stödförening

Åke Zackrisson och Ulf Andersson. Bilen är en kopia av Gösta Karlssons tävlingsbil och Ulf har på sig Göstas gamla föraroverall som han använde på 60-talet.

Dubbla Solexförgasare från Porsche. I detta utförande väger bilen endast 655 kilo.

Interiören har endast det mest nödvändiga. Varvräknaren sitter numera på rattstångens ovansida, precis som den gjorde på Göstas tid.

Majoriteten av arbetsgruppen samlad.

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Byta bussningar i växellådan på E-Type

2 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Donald. Jo, men massan i dess små bussningar är så liten så det kan behövas rejäla smällar om man ska slå kåpan i bänken så att de far ut så som man gör med kullager. Dessutom bör man även...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842