Nostalgi: Mopedduellen - Zündapp möter Standard

Nostalgi: Mopedduellen - Zündapp möter Standard

Publicerad

I Mopedduellen del två möter tysk ingenjörskonst en försvenskad lyxcross från Italien, båda tillverkades 1967. Vilken väljer du?

Zündappmopeden ligger många varmt om hjärta och var en drömmoped då som nu, samma kan man säga om Standard American Weekend Cross Trail King. Även om Standardmopeden inte sålts i närheten i lika många exemplar som den samtida Zündapp Sport är den fortfarande en ouppnåelig dröm för många och kan därför ge den tyska ikonen en match.

Zündapp Sport var främst avsedd för landsväg och Standard Cross främst för terräng, ändå hamnar de i dennas vecka duell på grund av deras status. Vilken väljer du?

Mopederna på bilden ovan har båda varit i med Classic Motor Magasin under 2019. Det är inte just dessa exemplar som duellerar mot varandra utan Zündapp och Standardmodellerna från 1967.

Zündapp Sporten ägs av Staffan Hägglund och Standard American Weekend Cross av Danne Ekberg (ägare vid fototillfället var Håkan Bergkvist).

Josefine Andersson

 

Sportmopeden från Tyskland för landsvägen med treväxlad Zündappmotor.

Terrängmopeden med många och krångliga namn. I ramen satt en fyrväxlad Sachsmotor.

On
Off

20 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: Ventiler vid 14 000 varv per minut!

5 kommentarer

Cruzze: Men så gör BMW kvalitetsgrejer. Skulle kolla ventilspelet på min 34 år gamla trecylindriga K75:a. Hade börjat titta runt på nätet efter var man kunde få tag på shimsplattor men det visade sig inte...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842