Nostalgi: Dekaltrimma med Hobbex

Nostalgi: Dekaltrimma med Hobbex

Publicerad

70-talet var klistermärkenas årtionden och Hobbex sålde en mängd olika märkesklibbor för alla de som ville sätta sin egen prägel på moppen, motorcykeln eller bilen. En del köpt klibbor med det egna fordonsmärke andra med de märke de önskade att de ägde. 

För närmare 20 år sedan köpte jag en Crescent 2000 från 1956. Moppen var omlackerad i glimmande blåmetllic och bensintanken kröntes av ett 15 cm stort klistermärke från Hobbex föreställande en vithövdad örn. Rovfågeln som slog ut vingarna som för att lyfta med ett byte, men fångsten var inte en sork utan en skylt som med fetstilad text löd Yamaha motorcycles.

Jag undrar om Yamahadekalen någonsin höjde statusen på den gamla 50-talsmoppen från Nymans. Klibban ångades hur som helst bort, men jag ångrar att jag inte tog en bild innan.

 

Josefine Andersson

År det en Cresc-maha eller Yama-cent?

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Byta bussningar i växellådan på E-Type

2 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Donald. Jo, men massan i dess små bussningar är så liten så det kan behövas rejäla smällar om man ska slå kåpan i bänken så att de far ut så som man gör med kullager. Dessutom bör man även...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842