Nostalgi: Toppa med Topper

Nostalgi: Toppa med Topper

Publicerad

Topper 1967 - sportmopeden från MCB. Nyhet för årets modell var den 3-växlad Husqvarna exportmotor och den karolinablå lacken med kromat fält runt knägummit på tanken. Vilken stil vilket ax! - löd slogan. Den musköt liknande ljuddämparen hade en lös tratt som enkelt gick att skruva bort om man inte gillade stilen.

Listpriset var 1.611:50 inklusive oms. Ville du ha störtbåge, backspeglar och pakethållare tillkom 98:-

 

Kunde inte låta bli att lägga in en bild i Jossans artikel. Den här skönheten (fotograferad ca 1974) fick jag låna en sommar. Tvåväxlad flinta med topplock från min Monarped 53:a. Vad det blev för päron på ljuddämparen minns jag inte, men jag körde inte med "öppen megafon".

Den gick så länge den gick och stängde man av den fick man vänta en halvtimme innan den startade igen. Det var tändspolen som var på väg att ge upp.

Mopeden kändes väldigt stadig och var betydligt tuffare än min enväxlade Monarped. Särskilt på skumpiga skogsstigar. För ett par år sedan fick jag kontakt med dåvarande ägaren som jag lånade den av, men tyvärr - den fanns inte kvar...

-Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: Ventiler vid 14 000 varv per minut!

5 kommentarer

Cruzze: Men så gör BMW kvalitetsgrejer. Skulle kolla ventilspelet på min 34 år gamla trecylindriga K75:a. Hade börjat titta runt på nätet efter var man kunde få tag på shimsplattor men det visade sig inte...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842