Helgasjörallyt blir av i augusti

Helgasjörallyt blir av i augusti

Publicerad

Många ställer in, men inte Wexiö Motorveteraner. I augusti arrangeras det klassiska Helgasjörallyt – för 45:e gången.

Under rådande omständigheter har många klubbar valt att skjuta upp eller ställa in sina evenemang. Medlemmarna i Wexiö Motorveteraner tänkte dock annorlunda och kör sitt klassiska Helgasjörallyt som vanligt söndagen den 30 augusti, ja nästan som vanligt i alla fall.

– Vi resonerade om att skjuta fram det till 2021, men kom fram till att rallyt trots allt kan köras i år, förklarar Maggan Johansson, Wexiö Motorveteraner.

Den sociala distansen ska hållas och det innebär bland annat att rallyt körs utan traditionella kontroller. Däremot kommer sex äldreboenden på olika orter kring Helgasjön att passeras och där uppmanas alla att köra ett varv på "gårdsplanen och visa upp sig.

– En vecka före rallyt får deltagarna ett startkuvert med fordonsskylt, deltagarförteckning, rallykarta, nödvändiga platskartor och ett rallydiplom. Fikakorgen packar du hemma och fikar på lämpliga platser utmed rallyslingan. Deltagarna startar rallyt på valfritt ställe utmed banan klockan 13.00-13.15 och väljer själva om de vill köra slingan med- eller moturs. Efter ett varv är det tack och hej för i år. Vill man köra är det också okej

Banlängden är cirka åtta mil och startavgiften är 100 kronor. Wexiö Motorveteraner kommer att publicera inbjudan och mer information på sin hemsida den 1 juni.

Länk: Wexiö Motorveteraner

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Yamaha PW 50 som inte vill varva upp

7 kommentarer

Bengor: Hej igen ! Lars Berg: Glömde det kanske mest påtagliga om motorn får för mager blandning. Kolla upp och blås rent förgasaren och i synnerhet munstyckena i ditt fall speciellt huvudmunstycket. //...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206