Vi ses på Helgasjörallyt

Vi ses på Helgasjörallyt

Publicerad

Det har inte blivit många träffar och rallyn i år för Classic Motor, men vi syns väl på söndag? Då kör vi Helgasjörallyt med Pandan.

Hela 133 ekipage är anmälda till det 45:e Helgasjörallyt nu på söndag, den 30 augusti, i Växjötrakten. I år blir det ett kontaktlöst rally utan kontroller och ingen gemensam samling och ingen gemensam målgång. Istället blir det valfri startplats längs vägen runt sjön via Växjö, Alvesta, Moheda, Åby, Rottne med flera ställen. Gemensamt är att alla uppmanas att svänga förbi alla sex äldreboenden längs rutten och köra ett uppvisningsvarv för de som inte har möjlighet att komma ut.

Classic Motor kommer att vara på plats och köra rundan med den MG som vi byggde om till en kopia av en engelsk så kallad Panda polisbil, och som ni kunde läsa om i Classic Motor nummer 6 2020. Givetvis ska vi försöka köra i Bobbyuniformer och kanske vinka in en och annan bil längs vägen.

Helgasjörallyt arrangeras av Wexiö Motorveteraner. Mer information om rallyt samt en karta över rutten finns på deras hemsida på länken nedan.

Länk: Wexiö Motorveteraner

Uppdaterat: I Storbrittannien förekom ett antal olika typer av polisbilar, vilka ofta fick smeknamn som Black Maria, Jam Sanwich, Z-cars och Panda. Det sistnämnda var ofta enkla bilar som användes för patrullering och ingripande, eller på engelska Patrol and Arrest vilket på polisernas tjänstgöringslista skrevs som P and A.

Vi kör vår kopia av en engelsk "Panda" polisbil i rallyt och kanske sätter vi ut varningsskylten och vinkar in några deltagare. Vi ses på söndag.

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur mycket kan man borra cylindern till en Aktiv snöskoter?

3 kommentarer

Jim Lundberg: Tack för svar!

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206