Sensommarrally

Sensommarrally

Publicerad

Götaströms Fordonshistoriska Klubb fyller 25 år i år och i helgen som gick firades det med ett sensommarrally.

Starten gick vid klubblokalen i Skillingaryd och hela 88 fordon deltog i det cirka tio mil långa rallyt som gick norrut mot Jönköpingstrakten på östra sidan om E4:an och sedan söderut igen på den västra sidan. Utmed slingan fanns ett manöverprov där en vippa skulle dras så nära balanspunkten som möjligt. Utöver det fanns 13 tipsfrågor och i startinstruktionerna avråddes från att använda google i jakt på svaren genom orden i instruktionerna stod klart och tydligt att: "Den som Googlar svaren kommer att drabbas av skit i förgasaren och andra förbannelser!" Alla ekipage klarade sig runt banan för egen maskin, vilket måste betyda att ingen fuskade.

Foto: Götaströms Fordonshistoriska Klubb

Stefan Einarsson var en av deltagarna i sensommarrallyt. Mercedesen är en 450 från 1975.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Yamaha PW 50 som inte vill varva upp

2 kommentarer

Bengor: Hej ! Lars Berg: Det finns en Service / ägare manual på Engelska – Tyska – Franska till denna Ladda ner helt gratis en PDF fil Länk:...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206