Sensommarrally

Sensommarrally

Publicerad

Götaströms Fordonshistoriska Klubb fyller 25 år i år och i helgen som gick firades det med ett sensommarrally.

Starten gick vid klubblokalen i Skillingaryd och hela 88 fordon deltog i det cirka tio mil långa rallyt som gick norrut mot Jönköpingstrakten på östra sidan om E4:an och sedan söderut igen på den västra sidan. Utmed slingan fanns ett manöverprov där en vippa skulle dras så nära balanspunkten som möjligt. Utöver det fanns 13 tipsfrågor och i startinstruktionerna avråddes från att använda google i jakt på svaren genom orden i instruktionerna stod klart och tydligt att: "Den som Googlar svaren kommer att drabbas av skit i förgasaren och andra förbannelser!" Alla ekipage klarade sig runt banan för egen maskin, vilket måste betyda att ingen fuskade.

Foto: Götaströms Fordonshistoriska Klubb

Stefan Einarsson var en av deltagarna i sensommarrallyt. Mercedesen är en 450 från 1975.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Snustorrt i vevhusen på havererade Zündappmotorer

39 kommentarer

Roland A: Hej Ett intressant forum,har nu blivet så gammal att jag åker veteranbil och klass två moped och läser mopedalbumet.På gokartmotorerna togs fjädern i packboxen bort för lägre friktion oljan i...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842