Så mycket bättre blir det inte

Känner du igen bussen? Den har skymtat förbi i tv-rutan på lördagkvällar i TV4 då artisterna i Så mycket bättre ska ta sig någonstans.

Så mycket bättre blir det inte

Publicerad

Per-Inge Mattsson har en orenoverad VW-buss från 1976. "Jaha", kanske du tänker. Men den charmade i alla fall sångaren Olle Ljungström. Nu är den på Gotland och är Så mycket bättre...

Per-Inge Mattsson i Borås köpte sin första VW-buss för tio år sedan. Tidigare har det bara varit Typ 1 och Karmann Ghia för hans del, men när hans son undrade varför han inte hade en VW-buss insåg han modellens många fördelar. 

– Charmig, mångsidig och rymlig är några av dem, säger han. 

Per-Inge gillar inte bara VW utan även musik och bussen har körts till och från otaliga VW-träffar och musikfestivaler, och har Olle Ljungström spelat var det givet att festivalen skulle besökas. 

– Den 26 juni 2014 fick jag syn på Olle Ljungström på en gata här inne i Borås. Jag började prata med honom och frågade om jag fick ta en bild på Olle i bussen och det fick jag givetvis.

Olle klev in bakom ratten, smalt för bussens charm och utbrast efter en stund, brett leende: "En så'n här skulle man ha".

Olle Ljungström på instrumentbrädan

Per-Inge tog en bild på en sprudlande glad Olle Ljungström när han provsatt den gröna VW-bussen.

Under sommaren 2020 har Per-Inge inte kört så många mil med bussen. Ett tv-produktionsbolag behövde en VW-buss i bra originalskick och valet föll på Per-Inges. Det han inte visste då var att den skulle användas i programmet Så mycket bättre.

Han levererade sedan bussen till Nynäshamn där sångerskan Lisa Nilsson satte sig bakom ratten medan Ana Dias och Marcus Krunegård satte sig där bak för vidare färd via färja till Gotland.

 

Autografer på solskyddet i en VW-buss

Så mycket bättre-artisternas autografer på solskyddet i Per-Inges VW-buss.

Resten av artistgänget med bland andra Helen Sjöholm, Plura Jonsson, Tommy Körberg, Jakob Hellman, Loreen och Lili & Susie har skrivit sina autografer på solskydden.

– Med Olle Ljungström på panelen och autograferna på solskydden är bussen så mycket bättre än tidigare, skrattar Per-Inge Mattsson.

Hela artikeln finns i Classic Motor nummer 12 2020. Den finns i butik den 18 november. 

Plats för artister i en VW-buss

Man får anta att bussen varit välfylld under tiden på Gotland. Det finns i alla fall gott om plats.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Vilken moped och var är ramnumret?

13 kommentarer

Erik.B: Löste nog 5 minuter senare mysteriet med vad det är för ram i alla fall! Är så gott som 100% säker på att det är en Svalan ram från början av 60-talet. Skulle gissa modellerna 14k, men kan även vara...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206