Läsarnas julkort 2020

Läsarnas julkort 2020

Publicerad

Ta en bild på något veteranfordonsrelaterat och skicka in den till oss! Ta en bild på bilen, motorcykeln, mopeden - eller sakerna runt omkring.

Skicka bilderna till jim.lundberg(snabel-a)classicmotor.se så lägger vi ut dem här. Glöm inte att skriva ditt namn och gärna lite fakta om bilden.

Först ut i år är som vanligt Mano Forsman, Örnsköldsvik.

Vasklotbron vid Vasa Inre Hamn på 1950-talet. Elevatortornen och Ångkvarnen (1890-1992). Fartygen vid bryggan, från vänster: S/S Korsholm II (byggd 1893) ägare AB Wasa-Umeå, i Sverigetrafik 1955-1962. Nedskrotad 1998 i Tykö. Bogseraren S/S Assistans (byggd 1900) ägare Finska Ångbåts AB, Neptun AB. Nedskrotad 1967 i Tykö. Två stycken Pargas kalkpråmar, vilka bogserades på plats för lossning av kalksäckar med pråmarnas egna ångvinschar. Ett fascinerande skådespel för små pojkar. Bryggförtöjda skärgårdsbåtar. Invid Vasklotbron en så kallad trådrullekiosk med glass och karameller efter Sandö simmandet på somrarna. Seppo Metsäläs pappas Ford lastbil vid broöppningen. Den mekaniska svängbron (1893-1964) i öppningsläge med genomfart för Sundombåten M/S Böljan (III) 1952-1965, även känd som Järnböljan och som bjöd på spännande båtutflykter till Sundom som barn. Godståg från Vasklothållet, lokomotiv typ SK4 Nr.312 (tillverkat 1900). Tagen ur trafik 1957 och nedskrotad senare. Omtyckta metarplatser vid Svängbrofästena och efter de längsgående träbryggorna, med bambu-metspön och korkflöten. Om abborrar och kanske även någon mört nappade var det återigen en lyckad dag!

Inget julkort precis men ett julmotiv som ställs fram inför varje jul. Bilden är från förra året och motivet utvecklas och förändras hela tiden.
Liten skala men då får man å andra sidan både råd och plats med fler veteranbilar.

God Jul.

Kurth Berggren
Ersmarksbodarna
Skellefteå

För lite drygt 20 år sen hade jag sex hysteriskt roliga år med en Yamaha RD 350 som var vässad av världsmästaren Ebbe Parnestål.(EBOS).

Topptrimmade 2-taktare kan vara rätt kinkiga i sina krav på rätt hantering så det blev helrenovering vartannat år ungefär. Ett topplock bortom all räddning fick några bulthål vidgade och fick
nytt liv som adventsstake.
God Jul!
John Ridell

Tog detta för några år sen en snöfattig dag i december. Lika dåligt med snö då med.
Men lika bra det, då jag inte har nån bra skyffel.

Bert Granberg

Vi på Classic Motor vill ju inte vara sämre så här kommer en julhälsning till alla våra läsare!

Och kom ihåg: Det finns inget dåligt mopedväder - bara dåliga kläder!

God Jul!

Strax innan den årliga julaftonrundan, Californien 2019.
Varm julhälsning
Thomas Flink

Allt gott och tack för i år! Göran Schüsseleder Kommunikatör MHRF.

God Jul alla fordonsentusiaster önskar FIVA:s president Tiddo Bresters

God jul från Kaj Wallin, Mowazet AB

Här är ett julkort från mig, Tomten åker älgläpp - eller kanske är det en renläpp?
God jul!
Nicke i Nykvarn

Janne Lund från Solberga är så gott som klar med renoveringen av sin Monark La Strada från 1960 och tydligen ska Tomten ta premiärturen!

Jag vill önska en God Jul och Gott Nytt År! Hoppas att det blir bättre tider så marknader kan komma igång igen.

Hälsningar
Sven-Owe Andersson

Mörlanda önskar god jul.
Tomten funderar över nästa projekt med Sigrid, Algot och Knut.

Hälsar Roland Andersson

From all of us to all of you!

Martin at the Polar Circle

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur fort går en Sachs 98 cc?

28 kommentarer

Jim Lundberg: Pinngasen var "ursprungsgasen" innan rullhandtaget slog igenom. Den gamle TT-föraren Stanley Woods som tävlade på 20- och 30-talet berättade att han fick sämre varvtider när rullgasen...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206