Scania har huvudrollen

Publicerad

I Karins Janssons nya romanserie BH-bussen har en Scaniabuss huvudrollen. Och det finns anknytning till verkligheten.

De senaste åren har Karin Jansson radat upp bästsäljare inom feelgoodgenren, bland annat serien om Byvalla och nu senast Sweet Home Dalarna. Dessa följs nu upp av den nya serien BH-bussen. I korthet snubblar Annie, den mänskliga huvudpersonen, över en Scaniabuss efter en bröstcanceroperation. Hon köper den och i samma veva köper hon även upp ett lager med damunderkläder och ger sig sedan ut på vägarna.

Historien är inte helt tagen ur luften då det finns en underklädesbuss i verkligheten, Karin Jansson skrev om den i ett frilansjobb för några år sedan och den inspirerade till romanserien. Även bussen på omslaget finns i verkligheten och den har inte bara stått modell utan även använts när Karin gjort sin research inför romanerna. Därmed kan vi räkna med en initierad beskrivning av bussens karaktär. Första delen i romanserien heter Landsvägarnas drottning och släpps den 9 februari.

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Koppla in instrumentpanel på Yamaha DT 50 MX

3 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Emil! Det du behöver är en givare till tempmätaren men eftersom en vattenkyld motor går svalare än en luftkyld så skulle en givare från DT 125 visa överhettning när din DT 50 har...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2022-02

  • Classic Motor 2022-01

  • Classic Motor 2021-12

  • Classic Motor 2021-89

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206