Reggae, vinyl och pimpning

Publicerad

Tidigare idag, påskdagen, har jag pimpat vidare på min Vespa GS 160 från 1963. En kromad kåpa av fabrikat Ulma satte jag framför det oxiderade och tråkiga signalhornet. Glänser och gnistrar.
Kvällen har ägnats åt att överföra några vinylplattor till digitalt format, d v s in i datorn (det finns säkert någon schysst data-term för detta). I födelsedagspresent fick jag av hustrun en liten dosa som kopplas ihop med den gamla vinylspelaren och datorn. De analoga ljuden omvandlas i dosan till ettor och nollor och vips är de gamla låtarna fräscha MP3:or eller MP4:or.
Förmodligen är jag helt ute eftersom man tydligen kan ladda ner vad som helst när som helst. Nå, jag gör på detta sätt. Faktiskt riktigt mysigt att handha vinyl efter en massa år. Ungarna fattar ingenting. En hel del reggae, köpt mellan 1976 och 1980, skön dub och riktig roots reggae. Drömmen om en skåp-Morris Minor kommer upp igen. Den ska vara slitet grön och lastutrymmet ska bara innehålla skivspelare, vinylplattor och två bauta-högtalare! Sound system à la Sjölund! Fortsätt frossa i ägg!


Thomas

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Har jag motorfotogen i fatet?

1 kommentar

slöhög: Den stora frågan är om fotogenen har åldrats och går att använda. Försök att ta ett prov och kontakta något labb för kontroll.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2018-07

  • Classic Motor 2018-06

  • Classic Motor - Turist på väg

  • Classic Motor 2018-05

  • Classic Motor 2018-04

  • Classic Motor 2018-03

  • Classic Motor 2018-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842