Reggae, vinyl och pimpning

Tidigare idag, påskdagen, har jag pimpat vidare på min Vespa GS 160 från 1963. En kromad kåpa av fabrikat Ulma satte jag framför det oxiderade och tråkiga signalhornet. Glänser och gnistrar.
Kvällen har ägnats åt att överföra några vinylplattor till digitalt format, d v s in i datorn (det finns säkert någon schysst data-term för detta). I födelsedagspresent fick jag av hustrun en liten dosa som kopplas ihop med den gamla vinylspelaren och datorn. De analoga ljuden omvandlas i dosan till ettor och nollor och vips är de gamla låtarna fräscha MP3:or eller MP4:or.
Förmodligen är jag helt ute eftersom man tydligen kan ladda ner vad som helst när som helst. Nå, jag gör på detta sätt. Faktiskt riktigt mysigt att handha vinyl efter en massa år. Ungarna fattar ingenting. En hel del reggae, köpt mellan 1976 och 1980, skön dub och riktig roots reggae. Drömmen om en skåp-Morris Minor kommer upp igen. Den ska vara slitet grön och lastutrymmet ska bara innehålla skivspelare, vinylplattor och två bauta-högtalare! Sound system à la Sjölund! Fortsätt frossa i ägg!

Thomas

Rulla till toppen