Puch Dakota – äntligen!

Jag har aldrig varit speciellt intresserad av Puch. Fast efter att ha stuckit näsan i en Puch V3-motor under arbetet med Stora Tvåtaktsboken blev jag lite förtjust i Puchmotorns konstruktion. Tanken på att ha en Puch Dakota i stallet började därefter växa fram. Vid tre tillfällen har jag sedan sprungit på Dakotor med prislappar mellan 500 och 800 kronor på olika marknader. Varje gång har det spruckit på grund av att jag saknat transportmöjligheter. Typiskt när priset är rätt.

I morse gick jag en runda på marknaden och såg en nerplockad Dakota till salu för 1250 kronor. Konstaterade att prislappen inte var inom mina ramar. Nåja – det dyker väl upp fler. Efter att ha suttit i Classic Motors monter hela dagen var då marknaden slut och det var dags plocka ihop och lasta upp bilen. Jag och chefredaktör Thomas Sjölund satte igång att packa in våra saker i bilen. Precis innan vi ska åka så går jag en sista runda på marknaden. Där hittar jag en rostig vevaxel till en JB-motor som jag köper – bara några meter från Dakotan. När jag står där ropar säljaren av Dakotan och frågar om jag inte ska köpa den. Nja säger jag – inte för 1250 spänn. ”Du får den för 800” svarar han.

Hm… Och jag som inget skulle ha. Jag säger okej och tar fram plånboken som bara innehåller 740 kronor. Säljaren tycker det är okej och jag blir ägare till min första Puch Dakota. Thomas tråkar mig med kommentaren ”Du skulle ju bara gå en sista sväng…” Jo, jag vet – fast det här var liksom inte meningen…

Fast lite kul är det med oplanerade inköp. Nu ska jag ta en titt på vad jag egentligen köpt. Bakhjul och lyktinsats med mera saknas. Färgen på tanken är någon guldbronsaktig historia. En V3-motor har jag redan så den biten är liksom klar.

Återkommer i ärendet!

-Jim

(Hm… en KS 50 skulle kanske passa bra ihop med min E-type och Dakotan)

Puch Dakota - äntligen!
Jag skulle bara köpa en rostig vevaxel…
Puch Dakota - äntligen!
1250 spänn. Nä, jag står över – trodde jag.
Puch Dakota - äntligen!
Min första Puch Dakota! Det saknas en del och vad som hör ihop med vad vet jag ännu inte.
Puch Dakota - äntligen!
Ett STP-märke på bensintankens ovansida är lite kul, men här ska det väl vara en vadderad remsa i äkta vinyl om jag minns rätt?
Rulla till toppen