Det sa bara klick…

…när flickvännens Harley-Davidson skulle startas för första gången efter vintern. Visserligen hade den krånglat redan i höstas, men nu ville den inte starta överhuvudtaget trots underhållsladdning med intelligenta laddare under vintern. Den har en märklig startanordning där motorn startas genom att man trycker på en elektrisk knapp uppe på styret – inte alls som på min Maraton med 128.kubiks JB-motor med kickstart. Dessutom saknar H-D:n märkligt nog kickpedal vilket ställer till det när det bara säger ”klick” när man trycker på den elektriska knappen på styret.

Efter en del lyssnande kunde det snart konstateras att det klickande ljudet kom från ett utrymme under sadeln som raskt skruvades bort. Där satt det – reläet som bara sade ”klick” utan att få den elektriskt drivna startmotorn att snurra. Ett par lätta slag med ett skruvmejselskaft mot reläet fick startmotorn att snurra och motorn hoppade villigt igång som om den körts hela vintern.

Med hjälp av en morakniv kunde plastkåpan på reläet avlägsnas och kontakterna putsades med en liten remsa våtslippapper. Nu är problemet löst och motorn startar omgående varje gång man trycker på den där elektriska knappen på styret. Tänk vad de hittar på nu för tiden.

Det sa bara klick...
”Husse – Glöm inte att spreja kontaktspej på kontaktstyckena.” Vår teknikintressade hund Frasse är med och hjälper husse.
Rulla till toppen