Ingen besiktning av chevan – idag…

Förra gången chevan besiktigades var det registreringsbesiktningen efter 45 års avställning. I hop med denna gjordes en kontrollbesiktning. Det är två år sedan och nu var det dags för chevans första ”rena” kontrollbesiktning. Egentligen skull det ha gjorts förra veckan, men strilande regn torsdag och fredag gjorde att jag flyttade fram tiden till idag. Chevan har nämligen en del rosthål i de bakre regionerna som jag inte hunnit laga ännu och jag vill inte få in vatten i bilens säten och golv.

Så besiktningstiden flyttades fram till idag och i god tid kollades chevan upp. I år har den bara rullat några få mil, men gjort det med bravur. Alla lampor kollades – check. Motoroljan – check. Växellådsoljan – check. Kylarvattnet – check. Med 45 minuter till godo var det bara att börja rulla ner mot besiktningen.

En sista koll under huven görs med motorn gående på tomgång. Hoppsan… det stänkte något på motorns högra sida. Ner med fingarna och pilla. Hm… bensinpumpen läcker bensin som strilar ut över motorblocket. Röranslutningarna kollas – de är snustorra. Skruvarna i pumphus och lock kollas – alla är dragna. Troligtvis är det membranet från 1955 som gett upp. Hur som helst – jag riskerar inte en fordonsbrand så besiktningstiden avbokades och efter ett raskt samtal till Överås Veteranbildelar är en ny bensinpump på väg. Om den kommer imorgon kanske jag hinner besikta samma dag (körförbud i övermorgon, onsdag)

-Jim Lundberg

Ingen besiktning av chevan - idag...
Efter 61 år gav den då upp – bensinpumpen. Nåja, man ska inte klaga och om jag kört med en läckande pump kunde jag åkt på både besiktningsanmärkningar – och fordonsbrand. Ny pump är på väg!
Rulla till toppen