Saaben på första uppdraget!

"Dalarna - nu kommer vi!" Vår projektbil ger sig ut på sitt första redaktionsuppdrag.

Saaben på första uppdraget!

Publicerad

Vår projektbil, en Saab 95 "långnos", är klar och besiktigad efter två års renovering - nu ska den få arbeta. Classic Motors Thomas Sjölund och Björn Meyer styrde idag den långa nosen mot Dalarna för diverse uppdrag. Innan avfärden putsades saaben upp på insidan med diverse bilvårdsprodukter.

Utsidan lämnades därhän då den dels är blank och fin, dels regnade det ute... Efter en del anpassning av bälteslängder lyckades duon ge sig ut på uppdrag på regnvåta vägar.

Putsa, feja. Thomas och Björn putsar upp saabens insida med diverse bilvårdsprodukter inför avresan. Utsidan är blank och fin - och dessutom så regnar det...

Björn kollar in reservhjulet medan Thomas nosar upp något i riktning mot ratten.

"Märkligt - jag får inte bältet över magen!"

"Mmm...inte jag heller. Måste vara korta bälten i den här bilen."

Kör så det ryker! Trots knappa två procent oljeblandning så ger saaben ifrån sig en rejäl rökplym - fast det är ju under kraftig acceleration.

Redaktör Björn är uppväxt med Saab, men här är det första gången han kör en äkta djungeltrumma.

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Klockfjäder till bil

1 kommentar

camaro88: Finns en instrumentmakare i Leksand.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-04

  • Classic Motor 2019-03

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842