Shoppingtur med Chevan

Siv lyfter in matkassarna i chevans rymliga bagage - precis som hon gjorde för 60 år sedan i samma bil!

Shoppingtur med Chevan

Publicerad

Idag bar det av till affären för att fylla på med dagligvaror. Eftersom morsan är på besök var valet av fordon givet - Chevan! Nu i december 2016 är det förövrigt 61 år sedan hon köpte chevan, då lätt begagnad, av Hertz hyrbilar, i Washington.

På hemvägen från affären frågade jag henne om hon hade kunnat föreställa sig att hon och jag skulle åka och handla i samma bil drygt 60 år senare - det kunde hon inte.

Chevan sköter sig, men har ett litet oljeläckage från växellådan (Powerglide) vilket yttrar sig i en smal oljestrimma på marken när man gör tvära svängar - exempelvis på en parkeringsplats. Precis som att en liten oljeskvätt ligger på en rambalk och rinner av när man svänger. Ska  kolla upp detta.

 

-Jim

On
Off

7 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Linda om tändspole till Husqvarna Cornette

8 kommentarer

Jim Lundberg: Hej igen. Den här tändspolen har jag monterat på ett tiotal tvåhjulingar och den fungerar bra https://www.rinab.nu/moped-klass-2-a/Puch/Alabama/Elektronik/31-220098.htm

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842