Sista månaden för Londontaxin

Sista månaden för Londontaxin

Publicerad

Om en månad, den 27 oktober, tas den sista klassiska Austintaxin i London ur tjänstgöring.

I Classic Motor nr 5 kunde ni läsa om Ronnie Hollingdale som äger och kör den sista klassiska Londontaxin i tjänst i London. Modellen kom redan 1958 och Ronnies taxi, som är från 1997, är en av de sista som tillverkades.

Reglerna säger att en vanlig taxi inte får vara äldre än 15 år, men då Ronnies taxi är konverterad till naturgas fick den en femårig förlängning av tillståndet. I somras ansökte Ronnie om ytterligare fem års förlängning, dels för att den är en av de mest miljövänliga taxibilarna i London tack vare konverteringen, och dels genom att hänvisa till undantagsregeln för historiska/nischade fordon. Den regeln är lite oklar men ett par Asquith har tack vare den regeln godkänts som historiska taxibilar. Dessa Asquith är baserade på Ford Transit men har en kaross som påminner om 1930-talsbilar.

-Tyvärr avslog Transport for London (TFL) min ansökan på båda punkterna. Men jag har inte gett upp hoppet om att få fortsätta köra. Tidigare i veckan lämnade jag in en överklagan och hoppas att TFL förlänger min licens ytterligare fem år, säger Ronnie.

Om de inte godkänner överklagan, upphör det nu gällande tillståndet för Ronnie den 27 oktober i år. Efter det datumet kommer endast den nyare typen av Londontaxi att rulla som riktiga taxibilar i London, de och förstås några äldre Ford Transiter med retrokaross.

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nyrenoverad Sachsmotor som vägrar starta

12 kommentarer

Bengor: Hej igen ! Donald: Hittills har vi enbart diskuterat tändsystemet med avseende på timing. Samt att du i din fråga nämner att den får bensin. Det finns i huvudsak 3 egentlige 4 saker som krävs för...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206