På väg med Robert De Niro

Något hjullyft vet jag inte om det blev, men det kändes åtminstone så vid undanmanövern.

På väg med Robert De Niro

Publicerad

En sen kväll i höstas var jag på väg hem i Londontaxin. Det regniga vädret lockade inte att hålla de lagstadgade 80 kilometer i timmen på vägen. 70 verkade rimligt, men det tyckte inte en av mina medtrafikanter, som lade sig obehagligt nära bakom och försökte trycka upp hastigheten. En typisk "rövnosare" vilket är lika obehagligt som namnet antyder.

Efter en kurva stod  en bil slarvig parkerad vid vägkanten. Någon belysning var inte tänd men jag såg hindret i tid och kunde svänga ut med en ganska elegant rörelse.

Bakomvarande förare var troligen för upptagen med att vara irriterad över att inte få köra i 80, och upptäckte därför hindret för sent. Skrikande bromsar och en tvär undanmanöver ut i mötande fil, föga elegant ska tilläggas, gjorde att även "rövnosaren" undvek en kollision.

Den illa parkerade bilen hade det goda med sig att avståndet hölls av bakomvarande bil. Och det var tur - bara några hundra meter senare hoppade en hjort upp på vägen och nu var det jag som fick panikbromsa och väja för att undvika en krock. Om hjorten hoppat upp när jag hade "rövnosaren" bakom mig hade han med all sannolikhet kört in min bil.

Det var inte utan att jag kände mig lite som Robert De Niro under resten av färden. Under några sekunder hade jag prickat in två av hans mest kända filmer samtidigt: "Taxi Driver" och "Deer Hunter", och med lite god vilja skulle jag även kunna slänga in filmen "Midnight Run". En färd i Robert De Niros tecken helt enkelt.

Robert Gustavsson

Både Taxi Driver och Deer Hunter på samma resa – en färd i Robert De Niros tecken.

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

 • Senaste
 • Mest läst
 • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Kapa drivkedja till Monark Monarped

1 kommentar

Motorfredrik: Vad är egentligen skillnaden mellan 415h och 415? Kommer ihåg att 415 var en länk längre än 415h trots samma antal rullar. 415h var tjockare, men inte borde längden skilja?

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

 • Classic Motor 2018-06

 • Classic Motor - Turist på väg

 • Classic Motor 2018-05

 • Classic Motor 2018-04

 • Classic Motor 2018-03

 • Classic Motor 2018-02

 • Classic Motor 2018-01