Nya fynd

Nya fynd

Publicerad

Att hitta delar på skroten till en Londontaxi är svårt i Sverige, men det går.

Jimi "Tjorvenmuseet" Essén tipsade mig om en riktigt rostig taxi på Lorenssons bilskrot på Öland. Den var visserligen av fel årsmodell, men eftersom modellen inte ändrats så mycket genom åren spelade det inte så stor roll.

Det blev en hel låda med smådelar innan jag var färdig, inget märkvärdigt, men saker som kanske kommer till nytta någon dag. Det bästa fyndet var dock inte någon egentlig bildel. Nej, det var reklamskyltarna som alltid sitter på de bakvända extrastolarna i en Londontaxi. Reklamen i sig kanske inte är så vacker, jag tror inte att Barclays Bank någonsin haft snygg reklam, men det spelar ingen roll. Det är viktigare att det är rätt typ av reklam och från rätt tidsperiod.

Nu har jag inte bara fyndat begagnade delar. Det har även blivit en del nya från England. Ett NOS nackstöd till förarstolen har ersatt det gamla och för att inte det ska bli slitet i förtid har jag även monterat ett överdrag som uppmanar passagerarna att ha bältet på sig och inte äta eller dricka i bilen, och som även upplyser dem om att det är en miljövänlig bil som får köra i Londons så kallade Low Emission Zones (LEZ). Jodå, utseendet till trots har taxin både katalysatorrening, och ett extra Van Aaken avgasreningssystem monterat.

Robert Gustavsson

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Oljeblandning Saab tvåtakt

5 kommentarer

Jim Lundberg: Hej igen! Det var en intressant tanke. Tyvärr så vet jag för lite om båtmotorer för att kunna svara på detta. Snöskotrar har även de förärats egna oljor och jag har för mig att det har med...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842