Putte är däckad!

Snön börjar göra sig påmind och Putte ska ju ploga bort den vad det lider. Idag åkte de gamla, spruckna däcken av.

Putte är däckad!

Publicerad

Idag åkte däcken bort från fälgarna på min gamla Volvo T31:a, även kallad Putte (efter en häst som min morfar hade i jordbruket). Till hjälp hade jag däcksexperten Bengt Karlsson som arbetat med detta i många år. Det är inte helt lätt att ta av däcken som suttit i kanske 40 år på traktorn. Fick bekanta mig med en "däckstöt" som är som en bakvänd variant av en glidhammare där man knackar in ett däckjärn mellan fälgkant och däckfot genom att stöta på med det tunga järnskaftet - mycket effektivt!

Nu ska fälgarna slipas så all rost försvinner och någon fälgkant behöver riktas. Sedan får Putte rulla på helt nya däck. Kommer nog ha lite träningsvärk imorgon - det här var tuffare än däcksbyten på mopparna!

-Jim

Återvinningen nästa. Ena bakdäcket höll på att dela sig i två delar!

On
Off

2 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842