Budgetmopeden Monark Super Sport-ish

Budgetmopeden Monark Super Sport-ish

Publicerad

Ni som läst min spalt i tidningen Classic Motor vet att jag håller på med att skruva ihop en budgetmoped. Det vill säga en moped med så liten budget som möjligt. Valet av moped föll på ett objekt jag köpte för några år sedan, en Monark Super Sport från 1963. Inköpspriset var 900 kr, men då följde det med lite prylar till andra mopedmodeller.

Eftersom jag har en hel del delar hemma är det lite svårt att räkna ut exakta kostnaden då jag ibland både glömt inköpspriset, men också köpt delen för så pass många år sedan att prisbilden inte längre är aktuell. I dessa fall får jag räkna på dagens värde eller prisbild. Allra mest gör jag detta för att det är skoj och en till körklar moppe i samlingen är väl aldrig fel.

Josefine Andersson

 

 

On
Off

28 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Oljeblandning Saab tvåtakt

5 kommentarer

Jim Lundberg: Hej igen! Det var en intressant tanke. Tyvärr så vet jag för lite om båtmotorer för att kunna svara på detta. Snöskotrar har även de förärats egna oljor och jag har för mig att det har med...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842