Originallack eller bristen därav?

Originallack eller bristen därav?

Publicerad

Jag hävdar att vår Crescent 2000 fortfarande har originallack eller ska vi säga spår av det i alla fall.

En moped i originallack kan se ut på många sätt. Blänkande fin, nästan som när den rullade ut från fabrik eller som vår 2000 från 1958. En gång i tiden var den isande polarblå, men nu finns det nästan bara matt rost. En del av er kanske tycker att det är galenskap att inte blästra och lacka om, men jag tycker den har charm och skicket berättar en historia. Dessutom ger den en fin kontrast till våra andra mopeder. Vajrar ska bytas och sadel kläs om så de matchar året 1958 bättre. Sen ska den behandlas så att rostangreppet avstannar (förhoppningsvis).

Vad tycker ni? Vill ni ila till färghandeln och ta fram blästern eller gillar ni den fullt körbara rosthögen.

/Jossan

On
Off

9 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Annan förtändning på Husqvarna Novolette efter cylinderborrning?

2 kommentarer

Bengor: Hej ! Erik och Knut: Det finns ett program att ladda ner en kopia av, ta sedan bort skrivskyddet. Ett excel dokument. Länk: http://www.puchverkstan.com/tandning.html En Puch motor får bli...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206