Projekt Victoria Luxus - del 8

Dammigt, skrynkligt och smutsigt. Så kan vi inte ha det. Baklampan ska få sig en omgång!

Projekt Victoria Luxus - del 8

Publicerad

Baklampan verkar vara komplett, men under allt damm syns lite skador i kanten runt glaset. Lite försiktigt knackande, en lumptrissa och lite allmänt pyssel bör räcka för att få "rött sken bakåt".

Då tar vi hand om denna också!

Lamphuset i aluminium är lite tilltufsat men innehållet ser rätt okej ut. Skruven till kabelanslutningen har dock hoppat bort.

Ingen plast här inte! Glaset är gjort i - glas. Baksidan av glaset är belagd med en guldfärg för att det ska fungera som reflektor. Längst ner är det en rombformad yta där ljuset från lampan kan hitta ut för att ge rött ljus bakåt. Glaset hålls på plats med ett rostigt clips.

Kanten runt glaset var intryckt på ett ställe och det knackades försiktigt ut med ett dorn. Ett tips: när man riktar en så mjuk metall som aluminium ska man ha ett blankpolerat mothåll. Är mothållet repigt eller skrovligt får man motsvarande avtryck i aluminiumytan.
Alternativet är att lägga en slät aluminiumplåt ovanpå mothållet som vi gjorde här. Den är ju lika mjuk som det som ska riktas och ger inga avtryck.

Så där. Aluminiumhuset är polerat med lumptrissa, det rostiga fjäderclipset är renputsat och har fått ett lager med motorfärg i silverkulör. Glaset är rengjort med rödsprit - på utsidan. Jag vågade inte tvätta den guldaktiga beläggningen på insidan - i fall den skulle lösas upp.

Gummipackningen mellan skärmen och baklyset var mjuk som om den vore ny (den är 62 år) och rengjordes med rödsprit som är snällt mot gummi.

Den lilla skruven i kabelanslutningen saknades så en ny skruvades dit i ett nafs. En liten klick med vaselin i anslutningen förebygger framtida oxid.

Ännu en sak som är klar för montering. Ska bara fixa en lampa med bajonettfattning Ba9s på 6 volt och 2 watt - och en hel bakskärm att sätta baklampan på.

Däcken har dykt upp! I nästa avsnitt åker de på!

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Tändsystem till Zündapp KS 100

18 kommentarer

Jim Lundberg: Hej Mats och grattis till bra lyse! Kul att få återkoppling och att få höra hur det slutade.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206