Projekt Victoria Luxus – del 8

Baklampan verkar vara komplett, men under allt damm syns lite skador i kanten runt glaset. Lite försiktigt knackande, en lumptrissa och lite allmänt pyssel bör räcka för att få ”rött sken bakåt”.

Då tar vi hand om denna också!

Projekt Victoria Luxus - del 8
Lamphuset i aluminium är lite tilltufsat men innehållet ser rätt okej ut. Skruven till kabelanslutningen har dock hoppat bort.
Projekt Victoria Luxus - del 8
Ingen plast här inte! Glaset är gjort i – glas. Baksidan av glaset är belagd med en guldfärg för att det ska fungera som reflektor. Längst ner är det en rombformad yta där ljuset från lampan kan hitta ut för att ge rött ljus bakåt. Glaset hålls på plats med ett rostigt clips.
Projekt Victoria Luxus - del 8
Kanten runt glaset var intryckt på ett ställe och det knackades försiktigt ut med ett dorn. Ett tips: när man riktar en så mjuk metall som aluminium ska man ha ett blankpolerat mothåll. Är mothållet repigt eller skrovligt får man motsvarande avtryck i aluminiumytan. Alternativet är att lägga en slät aluminiumplåt ovanpå mothållet som vi gjorde här. Den är ju lika mjuk som det som ska riktas och ger inga avtryck.
Projekt Victoria Luxus - del 8
Så där. Aluminiumhuset är polerat med lumptrissa, det rostiga fjäderclipset är renputsat och har fått ett lager med motorfärg i silverkulör. Glaset är rengjort med rödsprit – på utsidan. Jag vågade inte tvätta den guldaktiga beläggningen på insidan – i fall den skulle lösas upp.
Projekt Victoria Luxus - del 8
Gummipackningen mellan skärmen och baklyset var mjuk som om den vore ny (den är 62 år) och rengjordes med rödsprit som är snällt mot gummi.
Projekt Victoria Luxus - del 8
Den lilla skruven i kabelanslutningen saknades så en ny skruvades dit i ett nafs. En liten klick med vaselin i anslutningen förebygger framtida oxid.
Projekt Victoria Luxus - del 8
Ännu en sak som är klar för montering. Ska bara fixa en lampa med bajonettfattning Ba9s på 6 volt och 2 watt – och en hel bakskärm att sätta baklampan på. Däcken har dykt upp! I nästa avsnitt åker de på!
Rulla till toppen