Jag har sprungit på pumpen...

Originalpump till Victoria Luxus! Jag visste inte ens att det fanns en sådan.

Jag har sprungit på pumpen...

Publicerad

En dag trillade det in ett vadderat kuvert. Ut trillar en cykelpump av äldre modell. I följebrevet berättar Håkan att han hade en Victoria Luxus en gång i tiden och hade kvar originalpumpen som han nu donerat till mig. Roligt! Den är lite bedagad, men det ska ju gå att fixa till. I ett huj stack jag till garaget för att se var pumpen ska sitta på min Luxus.

Vissa mopeder har pumpen på ramen, inklämd mellan två krokar. Andra har den på baksvingen med samma fästen. Men på en Luxus? Efter lite spanande hittade jag fästena - under pakethållaren! På vänster sida ska den sitta inklämd mellan två "pluppar".

Tack Håkan!

Här sticker man in pumpen. På insidan av pakethållaren sitter två dolda fästen för en cykelpump. Man prickar in en spets i framkant och därefter lyfter man upp pumpen i bakkant och prickar in en till spets som passar i pumpens handtag.

En fjäder i pumpens handtag ser till att den sitter stadigt. Den här vill jag ju inte tappa.

Pumpen på plats. Den skymtar genom pakethållaren på vänster sida. Kul med originaltillbehör! (Även om jag hoppas slippa använda den)

On
Off

7 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: Nynäsmacken Bromölla 1956

11 kommentarer

Andercz: Jag tror det var ungefär 1974 som bensinpriset gick över en krona litern.. En snabb Googling ger vid handen följande: Så mycket kostade bensinen 1950-2018 i dagens penningvärde År Snittpris...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2022-02

  • Classic Motor 2022-01

  • Classic Motor 2021-12

  • Classic Motor 2021-89

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206