Julmarknad med Vickan

Dagens julmarknad besöktes med Vickan som transportmedel. Nu är det bevisat - Vickan startar på första kicken (trampet) även när termometern visar tvåsiffrigt.

Julmarknad med Vickan

Publicerad

Idag på julaftonsmorgonen var det en liten julmarknad hemmavid. Min Victoria Luxus från 1959 fick bli dagens fordon. "Vickan" som hon fått heta, är normalt en "first-kick-starter". På med soppan och ett tramp räcker. Men idag var det 11 minusgrader - skulle Vickan vara lika startglad nu?

Japp! Ett tramp så puttrade MS 51-motorn igång och tuffade som en liten tändkula. Dagen till ära så slog vägmätaren om till 80 körda mil sedan uppstarten i februari.

God Hjul!

Jim Lundberg

Tomten var ovanligt liten i år. Kan det bero på kylan?

Solen ligger lågt över den Uppländska slätten på julafton. Men nu blir dagarna längre och solen klättrar allt högre på himlavalvet.

Som en liten julklapp. Idag slog Vickans mätare om till 80 körda mil sedan uppstarten i februari. Ännu en mil-stolpe har passerats :)

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Vinande ljud från Zündapp KS 50

4 kommentarer

Frasse1: i stort sett så har alla mer tävlingsinriktade mc och bilar rakskurna transmissionsdrev på grund av att transmissions förlusterna blir mindre = mer fart, Att ljudet blir högre struntar man totalt i,...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2022-02

  • Classic Motor 2022-01

  • Classic Motor 2021-12

  • Classic Motor 2021-89

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206