Förlängd Vedette?

Förlängd Vedette?

Publicerad

Fråga

Vet ni var jag kan få information om denna förlängda Vedette? Hos Saab stirrade de bara på mig och frågade "har vi sålt såna bilar?".

Svar

Hej Bosse!

I kontakt med svenska Vedette-klubbens Lars-Gunnar Elg och Peter Haking har vi fått fram att det byggdes sju stycken förlängda Vedette kring 1960. Det var firman Heinels i Malmö som bland förlängde taket och bakdörrarna. Efteråt var bilarna 5 450 mm långa jämfört med originalets 4 750 mm, en skillnad på 700 mm således.

Vedetterna lackerades helsvarta och användes som taxi, med en extrasoffa kunde nio personer få plats. På 1970-talet intervjuades två av taxichaufförerna som använt bilarna, och den ene av dem hade kört 38 000 mil med sin. Men då var han inne på tredje motorn!

Modellen är en extremt sällsynt variant av Simca Vedette, i inget annat land i världen har Vedette förlängts. Idag vet klubben om två bilar, bland annat den du har på bild.

Det vore förstås fantastiskt att få se den på vägen!

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Stänkskydd för mopedister

7 kommentarer

Jim Lundberg: Japp - flapp sade det! Såg nog lite skojigt ut när en knutte kommer åkande med en "öronstrut" på vänster sida av hjälmen. :P

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842