Delar till Crescent Compact

Fråga

Jag undrar var jag kan få tag på reservdelar till Crescent Compact? Har fått en men den är trasig och ska lagas och renoveras.

Ola J

Svar

Hej Ola

Din moped ser ju ut att vara i bra skick. Tyvärr skriver du inte vad det är för delar du är ute efter så jag kan inte ge något uttömmande svar.

Lyckligtvis är Compacten en ganska vanlig moped och det finns därför gott om reservdelar, även om det i nuläget börjar bli kärvt med växellådskåpor till de treväxlade modellerna.

Slitdelar till motor, bromsar, wirar, ljuddämpare, avgasrör och liknande är inga problem att hitta. I övrigt så nytillverkas många delar till din modell, till exempel lyftbågarna och sadeln. Det finns även nya dekaler att köpa.

Det enklaste sättet att få tag i nya delar är att höra efter med din lokala mopedhandlare. De brukar ha kataloger från de stora grossisterna som vanligtvis inte säljer till privatpersoner.

Har du ingen mopedhandlare i din närhet går det att få tag i via internet exempelvis Jannes i Skillingaryd (www.jannesmc.com ), Stuvsta Mopeddelar (www.stuvstamopedservice.com ), Rösebäckens Cykel och Motor (www.rosebackenscykelomotor.se ) eller Sefir (www.sefir.se ).

De har inte alla delar utlagda på hemsidorna, så det lönar sig att slå en signal och fråga dem om de delar som du letar efter.

Lycka till med mopeden

Robert Gustavsson

Rulla till toppen