Ford Fairlane eller Chevrolet Bel Air...?

Ford Fairlane eller Chevrolet Bel Air...?

Publicerad

Fråga

Jag var på Stockholms Bilsalong 2006 och då såg jag den här bilen där. På sista tiden så har jag och min kompis blivit lite oense om vad det är för märke och modell. Jag påstår att bilen är en Ford Fairlane medans han påstår att det är en Chevrolet Bel Air. Skulle nu vilja veta vem av oss som har rätt...

Tack på förhand!

Mvh Marcus Moilanen.

Svar

Hej Marcus!

Och grattis! Eftersom bilen stod i Classic Motors monter på mässan så borde vi kunna svaret. Det är en Ford Sunliner 1956. Cabrioletversionen av Fords Fairlane-serie, d v s de lyxigaste modellerna. Sunliner tillverkades i 58 147 exemplar för modellåret 1956. ”Fairlane” går det ju att läsa längst fram på huven, hälsa din Bel Air-polare detta!

Thomas Sjölund

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Stänkskydd för mopedister

7 kommentarer

Jim Lundberg: Japp - flapp sade det! Såg nog lite skojigt ut när en knutte kommer åkande med en "öronstrut" på vänster sida av hjälmen. :P

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842