Fråga om moped Husqvarna 1954

Fråga

Hallå!

Jag har en Husqvarna Novolette från 1954. Tyvärr så har ramlagerna och veven givit upp på den. Det är även ett drev som jag inte vet vad det heter som är trasigt. Drevet är det som man använder när man ska starta moppen och som får motorn att snurra. Det sitter inuti motorn.

Så min fråga är vart får man tag på reservdelar till en sådan här gammal maskin? Kanske det finns några universaldelar för Husqvarna?

Vore tacksam för svar!
Mvh Pontus

Svar

När det gäller kullagren till din motor så är det inga problem med tillgången. Det är helt vanliga lager med benämningarna 6201, 6202 och 6204. Vevaxelns ramlager bör dock vara av ”C3”-typ, vilket innebär att de har ett något större spelrum från fabrik. Motordelar som kugghjul och liknande kan man hitta på marknader, men se till att du köper delar till rätt motor. Första året (1952/53) hade Husqvarna REX-motorer, och från 1954 hade de en motor av egen tillverkning. Denna fick ändrad slaglängd 1955. Du kan även annonsera efter delar i Classic Motor – tusentals läsare kommer att se din annons!

Jim Lundberg

Rulla till toppen