Opel Manta

Publicerad

Fråga

Hej! Jag undrar om det är mycket som skiljer en Opel Manta A och en Manta B? Förutom utseendet vill säga ... till exempel om det skulle vara möjligt att flytta över grejer från en Manta B till A? Eller om det finns en annan Opelmodell att plocka från till en Manta A.

Svar

Hej Elias!

Opel Manta A och Opel Ascona A har väldigt mycket gemensamt förutom kaross och inredningsdetaljer. Det mekaniska passar för det mesta rakt av, men så länge jag inte vet exakt vilka delar du söker kan jag förstås inte lova något. Mycket av de mekaniska delarna från Ascona/Manta B passar också i din Manta A och även Rekord kan släppa till delar, inte minst motorerna.

Lycka till!

Hälsningar

Björn Meyer, redaktör Classic Motor

On
Off

0 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2019-11

  • Classic Motor 2019-10

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842