Flottörnivå i Bingförgasare

Fråga

Hur vet man att flottören är på rätt nivå i en Bingförgasare? Jag har problem med att få stopp på överflödning av en sådan på en Hirthmotor på 300cc med enkel Bingförgasare. Kan man flytta flottören på vilken nivå som helst på nålen, bara den inte flödar över när kranen är öppen?

MVH
Mats

Svar

Nu vet jag inte vilken typ av Bingförgasare du har, men om förgasaren flödar beror det snarare på en sliten flottörnål/säte eller en punkterad flottör. I Classic Motor nummer 1/2002 visar vi hur man fixar till läckande nålventiler. Om din flottör läcker in bränsle kan man ofta höra detta genom att skaka på flottören. Om det plaskar i den är det ett hål någonstans. Mässingsflottörer löder man, men plastflottörer får man oftast kassera.

Flottörnålen har ofta ett spår där flottörens låsfjäder eller clips i griper tag. Flottörens höjd relativt nålen är alltså given från fabrik. Vilken flottörhusnivå din förgasare ska ha kan jag tyvärr inte svara på då uppgifterna är rätt så knapphändiga när det gäller flottörhusnivåer. Gissningsvis ska nivån ligga någon centimeter under flottörhusets överkant. För låg nivå ger magrare bränsleblandning och för hög nivå ger fetare blandning.

Jim Lundberg

Rulla till toppen