Honda 125 går på en cylinder

Fråga

Hej.

Jag undrar på vad det kan vara för fel på min Honda 125T. Den får bara gnista på ett tändstift, men den tänder på det så jag vet inte vad det kan vara?

Mvh
Martin

Svar

Vad jag kan förstå så tänder Hondan bara på ena cylindern. Prova med att byta plats på tändspolarna så ser du om felet ”hänger med” en viss spole. Sedan kan det vara impulserna till spolarna, men då är frågan om din hoj har brytarkontakter eller elektronisk tändning utan brytare.

Har den en cdi-box gäller det att kolla upp alla kabelanslutningar så att det inte finns oxid och liknande. Det händer ibland att givarna nere vid motorn går sönder. Mät motståndet i bägge givarna med ett universalinstrument. Jag vet inte vilket värde man dessa givare har, men det ska i alla fall vara lika många ohm (ungefär) på bägge givarna.

Har hojen brytare blir det lite enklare. Dessa ska ha rena kontakter – tvätta eller putsa vid behov. Byt kondensatorer till nya, eller byt plats med dessa så ser du även här om felet hänger med en viss kondensator. Tänk även på att tändstift ibland kan krångla fast de ser fina ut.

Jim Lundberg

Rulla till toppen