Renault Sport Supra

Fråga

Hej Experter,

har en Boström & Boström (BoBo) minitraktor där det sitter en Renault motor. På oljelocket står det ”Renault Sport Supra”. BoBo lär var bördig från sjuttiotalet och fabriken där man byggde dessa vidunder har man bara spår av.

Var och vad ska jag titta på för att identifiera motorn?

Tacksam för svar

Ilpo Ollikainen Växjö

Svar

Hej Ilpo

Boström & Boström har under många års tillverkat hytter till traktorer, men själva påstår de att de aldrig sålt hela traktorer.

Företaget låg tidigare i Finspång och ”resterna” av det finns idag i Norrköping och heter BoBo Cab. I hytten satte man alltid in en chassieplåt där ett serienummer fanns instansat. Har du den kvar kan du kontakta BoBo Cab på telefon 011-19 04 61 för att få mer information om din hytt. De ska ha sparat det mesta av sitt arkiv.

Men det var ju motorn som du frågade om. Renault brukar ha en skylt på motorblockets högra sida där motortyp och motornummer står.

Finns inte skylten kvar återstår hederligt gammalt detektivarbete. Antalet cylindrar, drivmedel, topplock och liknande saker brukar ge ledtrådar om vilken motor det är.

Möjligen kan det vara så att du har en minitraktor tillverkad av Gutbrod som sedan försetts med en hytt från Boström & Boström. Gutbrod använde Renaultmotorer på en del av sina mintraktorer, exempelvis på 2500-modellen.

I den använde de en lätt omarbetad 845cc-motor som hade sitt ursprung i bland andra Renault 4.

Lycka till

Robert

Rulla till toppen