Bild på Apolloskoter

Fråga

Hej!

Jag håller på med en Apollomoped åt en arbetskollegas sambo. Den ser ut som en Crescent 2000S från 1959. Färgen är röd & ljusgrå. Motorn är Sachs automat med trampor. Jag hittade en bild på Apollo 8213, fast jag har ju inga fotplattor eller tuta i styrhuvudet.

Kan du hjälpa mig med en bra originalbild eller vad den heter?

Med vänlig hälsning

Peter I.

Svar

Tyvärr så har jag ingen färgbild på just den moped du håller på med. Eftersom din moped är tillverkad före 1961 så måste den ha pedaler och då kan den inte gärna ha några fotplattor. Monarks Monarscoot är ett exempel; tidiga modeller (före 1961) hade pedaler, men inga fotplattor. Det gick helt enkelt inte att trampa runt pedalerna med fotplattor monterade. Sedan kom motorer med kickstart och då fick Monarscooten fotplattor. Lagen om krav på cykelpedaler på mopeder försvann först 1961 och då ska ”din” moped från 1959 ha pedaler, men troligtvis inte några fotplattor.

Om ”din” moped saknar tuta, eller om den finns, men inte sitter vid styrhuvudet framgår inte. Tutor hittar man på marknader om man behöver en. En vanlig placering av tutan är annars i styret.

Jim Lundberg

Rulla till toppen