Svårstartad Audi 80

Fråga

Hej!

Har en Audi 80 1,8 s, årsmodell 90. Den är väldigt svårstartad, speciellt när det är kallt. När det är riktigt kallt startar den endast med hjälp av startkablar. Har bytt batteri, dock så blev det inget bättre. Vad kan vara fel?

Har ett problem till med den. Ibland dör den helt utan vidare, även om den är varm och har varit igång någon timme. Vad kan det bero på?

Audiägare

Svar

Hej själv

Det låter som om tändmodulen tror att det är varmt ute och inte aktiverar ”kallstartsaggregatet”. (Det finns lite olika benämningar på detta men den fyller samma funktion som en gammaldags choke).

Om tändmodulen tror att det är varmt ute skulle motorn bete sig som du beskriver. Efter en hel del nötande med startmotorn brukar dock motorn hoppa igång (precis som när man försöker starta en gammal bil utan att dra ut choken när det är kallt ute). Kontrollera att givaren (givarna?) fungerar. Det skulle även förklara dina tjuvstopp närmotorn är varm.

Kika även på kontakterna till förgasaren alternativt insprutningen så att de har ordentlig kontakt. De brukar bli rätt ”grisiga” med tiden.

Lycka till

/Robert

Rulla till toppen