Bränslepump Chevrolet 1927

Fråga

Hej.

Har köpt en Chevrolet Capitol 1927 där det har monterats en SU 6V elbensinpump vid tanken och trycker bränslet till motorn.

Fråga 1: Är det lämpligt att den trycker bränslet? Har för mig att den var placerad i motorrummet på SAAB 96 och sög bränslet.

Fråga 2: Skall det vara en packning mellan pumphuset och solenoidhuset? Verkar som den suger luft utan packning.

Fråga 3: Är det samma membran och kontaktelement i 6V och 12V pumpar?

Olle Bergqvist

Svar

Hej Olle

Visst har du rätt i att bränslepumpen i Saab 96 satt i motorrummet och sög bränsle. Men det finns två typer av elektriska bränslepumpar, dels de som suger och sitter i motorrummet (som på Saab 96) och dels de som trycker fram bränslet och sitter i närheten av tanken (vanligt på engelska bilar). Så svaret på din första fråga är ja, om det är en pump som trycker. Är det en pump som suger så är det mindre lämpligt.

På din andra fråga så ska det vara en packning där och på tredje frågan måste jag svara att det beror på vilken modell av pump du har. Det borde stå ett modellnummer någonstans på den. Både membran och kontaktelement kan passa mellan olika modeller. SU Carbs i England har en del pumpar som du kan jämföra med, och är det en originalpump så finns nya delar att köpa i USA. Det finns också mängder av information om pumparna på olika tipssidor på internet, exempelvis denna.

Lycka till

/Robert

Rulla till toppen