Gammalt säte/soffa, till bil eller buss?

Gammalt säte/soffa, till bil eller buss?

Publicerad

Fråga

Hejsan!

För ca tio år sedan så köpte jag denna soffa på en auktion. Jag skulle vilja veta var den ursprungligen har suttit. Den har varit fastskruvad i ett golv, det är skruvhål i benen. Har den suttit i en bil eller en buss? I så fall vilket märke och modell. Hur gammal är den och har den något värde?

Tack på förhand!

Mvh Carolina

Svar

Hej Carolina!

Helt klart har den suttit i en buss. Tyvärr klarar vi inte av att bestämma märke eller modell. Kanske någon kunnig läsare klarar av detta? Gissar på att den är från 1930-talet.

Ett värde är svårt att säga, de som renoverar bussar har ju behov av många säten. En del bussrenoveringar brukar dessutom utföras av ideella föreningar med små resurser.

Thomas Sjölund

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Stänkskydd för mopedister

7 kommentarer

Jim Lundberg: Japp - flapp sade det! Såg nog lite skojigt ut när en knutte kommer åkande med en "öronstrut" på vänster sida av hjälmen. :P

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842