Flagga istället för kontrollmärke

Fråga

Var glad över att få plocka bort det gamla skattekvittot på min Alfa, men glädjen grumlades av att någon tidigare ägare skrapat bort även en del av färgen.

Skylten är den gamla fina, utan VV-loggor, så jag vill ogärna byta den.

Kan man bättringsmåla och i så fall vilken sorts färg funkar? Om inte, är det tillåtet att dölja skadan med en annan dekal, exempelvis italienska flaggan, av samma storlek som skattekvittot? Andra förslag?

Mvh, Thomas

Svar

Hej Thomas

Regelverket för registreringsskyltar är klart och tydligt med att man endast får klistra på kontrollmärke på sin skylt eftersom både fordonets chassienummer och skyltens tillverkningsdatum måste framgå. Några andra klistermärken är alltså inte tillåtna.

Nu finns det en del kreativa människor som tillverkat kopior av kontrollmärken men inte heller dessa är lagliga att använda.

När det gäller skador i färgen på skylten får man inte bättra dem med hänvisning till att det är ett reflekterande material.

Då återstår endast två val som inte strider mot regelverket – antingen att stå ut med skadorna, eller att beställa en ny skylt från Transportstyrelsen. Det senare görs lämpligen på deras hemsida och skylten kostar 80 kronor.

Lycka till

Robert

Rulla till toppen