Köpa Ford Mustang

Fråga

Hej,

Jag har länge funderat på att köpa en gammal Mustang, en Fastback eller en 1965:a.

Hur mycket kostar de ungefär, och är det billigt att renovera ett objekt?

Bensinslukare eller inte?

Finns det en liknande bil som är, ska vi säga billigare/mer passande för en som köper bil för första gången?

Tydligen är det inte den lättaste bilen, speciellt inte för en 18-årig tjej, men det kommer inte hindra mig… 😉

Har ni några råd att ge?

mvh

Pascale

Svar

Hej Pascale

Vad kul att du bestämt dig för en Ford Mustang. Tvärt emot vad du tror så är de inte särskilt svåra att meka med eller att underhålla. Eftersom det är en vanlig och populär modell så är det heller inga problem att får tag i reservdelar till dem, då nästan allt nytillverkas. Väljer du exempelvis att köpa den lite mer udda AMC Javelin är det betydligt svårare att få tag i delar.

Visst drar de en del bensin, men hur mycket beror till stor del på förarens körstil. Trimmad eller slutkörd motor gör förstås en hel del för att öka bensinförbrukningen. Men eftersom Mustangen inte väger så mycket så drar de heller inte extremt mycket. Räkna med en till en och en halv lite milen.

Vad du bör betala för en Mustang beror förstås på modell och skick. Ett tips är att titta på annonser med bilar som du är intresserad av så får du ett litet hum om prisbilden. Att renovera en bil kostar alltid pengar, men kan du göra arbetet själv så kan det löna sig då objekt blir billigare i inköp.

Liknande bilar eller mer passande? Vad sägs om Chevrolet Canmaro, Dodge Challenger, Plymouth Cuda och den nyss nämnda AMC Javelin? Fast jag tycker ändå att du ska satsa på en Mustang.

Till sist några goda råd: Läs på om modellen, ta kontakt med folk som har kunskap om modellen så undviker du de vanligaste fällorna och felen. Ta gärna med en kunnig kamrat när du tittar på bilar som är till salu.

Tänk också på att vissa mindre nogräknade försäljare gärna tar chansen och försöker lura okunniga köpare. Är påståenden för bra för att vara sanna så är det ofta det.

Ha inte för bråttom när du köper, det dyker alltid upp fler bilar.

Lycka till

Robert

Rulla till toppen