Kultivatorfjädrar JAP Jordfräs

Publicerad

Fråga

Har en JAP jordfräs från 50-talet som jag har renoverat.

Jag vet att jag för ca 20 år sedan köpte kultivatorfjädrar i södra Stockholm (Flemmingsbergs industriområde) men kan idag ej komma ihåg vilket företag eller var.

Min fråga är: Var kan jag köpa nya kultivatorfjädrar till min Jordfräs? (Kultivatorfjädrarna består av 2 detaljer, 1 fjäder med två infästningar samt klor. Klorna finns i tre modeller rak, något bockad till vänster och höger.)

Tack för hjälpen

Jan Björklund

Svar

Hej Jan!

Kultivatorfjädrar till 1950-talsmaskiner är en riktig knäcknöt även för den som själv ägnar sig lite åt den agrara näringen.

Jag måste erkänna att jag dessvärre inte har en aning om var du får tag på kultivatorfjädrar till din nyrenoverade JAP jordfräs. Men då jordfräsar inte ens idag är high tech så funderar jag ändå på om du inte kan låta tillverka nya grejor. Skulle tro att en mekanisk verkstad tämligen enkelt kan göra det åt dig, givetvis under förutsättning att du har originalprylarna kvar som mallar.

Då JAP var en välkänd maskin så kan det kanske även vara idé att tillverka en överupplaga och annonsera ut. För jag skulle tro att du inte är ensam om bekymret att hitta nya kultivatorfjädrar till den maskinen. Och känns inte tillverkning som ett alternativ vill jag rekommendera att dig att fotografera grejorna och lägga ut en annons i Classic Motor. Ibland kan läsarna bidra med det mest otroliga.

Hoppas det ordnar sig.

/Per Ericsson

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Stänkskydd för mopedister

7 kommentarer

Jim Lundberg: Japp - flapp sade det! Såg nog lite skojigt ut när en knutte kommer åkande med en "öronstrut" på vänster sida av hjälmen. :P

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842