Shimsa ILO 200cc

Shimsa ILO 200cc

Publicerad

Fråga

Hej!

Jag undrar vilket spel ni skulle rekommendera för axlarna i en ILO 200cc motorcykelmotor? Jag har fått tag på original verkstadshandbok på tyska men i den använder de sig av "tolkar" så det finns inga axelspel angivna.

Anders

Svar

I Stora Tvåtaktsboken visar jag hur man shimsar in axlar, och där finns även generella mått för olika axlar och lagertyper. I både växellåda och vevhus brukar axialspelet på samtliga axlar ligga på 0,1 - 0,2 mm om de är lagrade i spårkullager eller rullar. Undantaget är om det finns delade lager, så kallade magnetlager, i lådan. Då ska spelet vara mindre och stanna vid cirka 0,1 mm. Använd ett djupmått (bilden ovan) när du mäter och glöm inte att räkna in tjockleken på packningen mellan blockhalvorna!

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Har jag motorfotogen i fatet?

1 kommentar

slöhög: Den stora frågan är om fotogenen har åldrats och går att använda. Försök att ta ett prov och kontakta något labb för kontroll.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2018-07

  • Classic Motor 2018-06

  • Classic Motor - Turist på väg

  • Classic Motor 2018-05

  • Classic Motor 2018-04

  • Classic Motor 2018-03

  • Classic Motor 2018-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842