Färgborttagning med hemmagjord häxbrygd

Färgborttagning med hemmagjord häxbrygd

Publicerad

Fråga: Hej! Detta kanske inte är rätt plats, trots detta vill jag göra ett inlägg med anledning av tipset i Classic Motor  nr. 4 om att ta bort färg.

Jag gjorde en häxbrygd på kaustiksoda och tapetklister, mätte inte upp förhållandet på blandningen, men den var ganska kraftig då burken blev ljummen. Blandningen kletades på ett par plåtar till en moped. När jag cirka 12 timmar senare spolade plåtarna med varmvatten försvann en stor del av färgen, både den senast påkladdade men även originalfärgen under. Metoden är värd att testas, den överträffade mina förväntningar.

Mvh. Folke Andersson

 

Svar: Det här är definitivt rätt plats för tips! Det finns så mycket kunskap ute i Sveriges alla garage och verkstäder – vi på Classic Motor är bara glada över att kunna sprida kunskapen till andra inom hobbyn. Dessutom måste jag själv testa detta tips. Man kan möjligtvis höja ett varnade finger för kaustiksoda. Denna är starkt frätande och kan skada både hud och ögon. Ska man dessutom ta bort färg på aluminium, zink och magnesiumlegeringar bör man ha delarna under uppsikt då kaustiksodan angriper denna typ av metaller.

Jim Lundberg

On
Off

8 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Rexfabriken i Halmstad skapade en Tornado

4 kommentarer

Erik.B: Hahaha tänkte inte ens så långt :)

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842