När kommer Stora Fyrtaktsboken?

Fråga: Skulle ni inte kunna göra en bok om fyrtaktare också? Typ Stora Fyrtaktsboken. I och med att det exempelvis finns många både mopeder och så vidare i dag som har fyrtaktsmotorer. Jag skulle köpa den direkt i alla fall.

Mvh Tobias

 

Svar: För tillfället har vi boken ”Motorrenovering” som handlar om hur man renoverar bilmotorer när det gäller fyrtaktsmotorer. Vi har pratat om en ”Fyrtaktsbok” med motorcykelmotorer där även fyrtaktsmopeder skulle kunna vara med, men ett stort problem är att få fram alla motorerna som ska gås igenom. En gammal tvåtaktsmotor kan man hitta på en marknad för några hundralappar, men en Triumph, Honda eller Harley-Davidsonmotor kan kosta femsiffriga belopp att köpa in för ändamålet. Om man som i Stora Tvåtaktsboken har över 20 motorer blir det väldigt mycket pengar om varje motor kostar kanske 5000-10 000 kronor styck.

Däremot håller vi på med ett supplement till Stora Tvåtaktsboken med fler motorer, och även om formatet inte riktigt är klart så skulle man kunna ha med några fyrtaktsmopedmotorer där. Vi tar till oss ditt förslag så ska vi se om vi kan få till något. Rock on!

Jim Lundberg

Rulla till toppen