Samma flottör till ILO och Husqvarna?

Samma flottör till ILO och Husqvarna?

Publicerad

Fråga: Hej! Jag undrar om det är likadan flottör och nål till en Bingförgasare på en ILO 150 cc, som till Bingförgasaren som sitter på en Husqvarna Silverpilmotor 175 cc? (ILO 1955 samt Silverpilen 1965)

Royne

 

Svar: Tyvärr så har Monark (som hade ILO-motorer) och Husqvarna egna reservdelsnummer och därför kan man inte jämföra flottörerna via reservdelslistorna. Monarkens flottör heter "47" medan Husqvarnas heter M-26186. På bilderna ser de dock snarlika ut. Vi får ta hjälp av våra läsare. Finns det någon som har en Silverpil och/eller en Monark Blue Fighter eller Blue Tourist hemma i garaget? Ta fram skjutmåttet och ta de mått som syns på bilden så kan vi hjälpa Royne med hans flottörbekymmer. Lämna uppgifterna i kommentarsfältet nedan eller mejla dem till mig på jim.lundberg@classicmotor.se så ska jag vidarebefordra dem till Royne.

Jim Lundberg

On
Off

6 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Har jag motorfotogen i fatet?

1 kommentar

slöhög: Den stora frågan är om fotogenen har åldrats och går att använda. Försök att ta ett prov och kontakta något labb för kontroll.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2018-07

  • Classic Motor 2018-06

  • Classic Motor - Turist på väg

  • Classic Motor 2018-05

  • Classic Motor 2018-04

  • Classic Motor 2018-03

  • Classic Motor 2018-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842