Hur spårar vi morfars Jawa i Finland?

Hur spårar vi morfars Jawa i Finland?

Publicerad

FRÅGA: Hej! Jag och min morfar försöker spåra min morfars gamla Jawa cz 175 cc 1957 men kommer bara till sista avregistreringen (1967), dess dåvarande ägare och byn han bodde i. Vi har frågat alla vi mött i den byn utan resultat. Vi vet tyvärr varken ram- eller motornummer på den. Vi är från Österbotten (Finland) och det var här den senast var registrerad. Finns det något sätt att hitta den på?
Toffe

SVAR: Lokala veteranklubbar i Finland har hand om alla gamla registreringskort och man kan kontakta dem. I regel är de sorterade i kortlådor i registreringsnummerordning fordonsslag var för sig. Vissa klubbar har börjat digitaliseringen och där finns lite fler möjligheter att hitta. Men märke, regnr och avregistreringsdatum räcker långt, sedan behövs lite jobb.

MVH Timo Vuortio (genom Thomas Sjölund)

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Nostalgi: Stänkskydd för mopedister

7 kommentarer

Jim Lundberg: Japp - flapp sade det! Såg nog lite skojigt ut när en knutte kommer åkande med en "öronstrut" på vänster sida av hjälmen. :P

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842