Zink som rostskydd på bil

Zink som rostskydd på bil

Publicerad

Fråga: Jag har förstått att det finns en teknik som kallas metallisering eller förzinkning. Det ska tydligen ge ett bra skydd mot rost. Om jag inte misstar mig så blästrar man till exempel en kaross, lagar plåt, blästrar och sedan sprutar på ett zinkskikt genom värme och tryckluft. Ytan ska sedan vara en bra grund att lackera på (?). Var finner jag tillförlitliga firmor i Mälardalen. Ett bra pris kan ju vara viktigt, men jag tar hellre en firma som renoverare rekommenderar. Min kaross är en Renault 4CV och dess tunna plåt slår sig om blästraren är utbildad på brokonstruktioner och Eifeltorn… Tips någon?

Svar: Visst finns tekniken och den fungerar i princip som du säger. En snabb sökning på internet visar att det inte finns så många som sprutförzinkar äldre bilar. Jag hittade i alla fall ett, Guneverken, prova att kontakta dem (0413-432318). 

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Vilken dimension har mitt bakdäck?

3 kommentarer

Jim Lundberg: Grunnar på om någon tjänsteman varit framme med tumstocken och skapat ett eget system istället för att läsa på däcken? Om man flyttar decimalen i första gruppen får man 3.120 vilket är lite drygt...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2019-02

  • Classic Motor 2019-01

  • Classic Motor 2018-12

  • Classic Motor Album Moped

  • Classic Motor 2018-11

  • Classic Motor 2018-10

  • Classic Motor 2018-09

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842