Svänghjul till Autoped

Svänghjul till Autoped

Publicerad

Fråga: Hej! Vet ni var man får tag i ett Sibasvänghjul till en Autoped 1955? Eller finns det något annat som passar?

Stefan

 

Svar: Autopedmotorn kan även ha ett tändsystem från Stefa. Dessa svänghjul är av mässing. Jag är osäker på om man kan montera ett Stefahjul på ett Sibasystem och omvänt. Ett vanligt fel med Sibas svänghjul är att navet har spruckit efter för hård dragning av svänghjulsmuttern. Kolla noggrant på navet när du hittar ett svänghjul. Sprickan kan vara hårfin och svår att upptäcka. Av någon anledning så verkar det som att det enda som blir kvar av en gammal moped är svänghjulet. Går man på olika veteranmarknader så hittar man massor av svänghjul till gamla mopeder i säljarnas lådor. Du kan även annonsera gratis efter delar till din Autoped i Classic Motors privatannonser.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206