Färgkod till Husqvarna moped

Färgkod till Husqvarna moped

Publicerad

Fråga: Hej. Jag undrar om du vet färgkoderna till Husqvarna 4312 av 1963 års modell. Håller på att renovera en sådan. Det fanns en grå och vit, en röd och vit och sen fanns det en blå och vit. Tacksam för koden även på den vita färgen.

Ronnie Heinemann

 

Svar: Tyvärr så har jag inga uppgifter på vilka färgkoder som gäller för Husqvarnas mopeder. Färgernas kemiska sammansättning har förändrats sedan 60-talet och då har även recepten ändrats. Det säkraste är att ta med dig några delar med de aktuella kulörerna till en färghandlare så kan de bryta fram en modern färg med samma kulörer. Se bara till att använda färgprov som inte är blekta, smutsiga eller missfärgade av gummi. Rengör färgprovet ordentligt med exempelvis lackrengöring (mild rubbing) innan du tar med dem till färghandlaren.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Elproblem på Volvo Penta MD 11C

3 kommentarer

torbjörn: 1. Kolla så säkringen som sitter i den stora platta plastkassetten ovanpå motorn är hel, det finns minst två reservsäkringar i den kassetten. 2. Om säkringen är OK stoppa ner en stor skiftnyckel och...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2018-07

  • Classic Motor 2018-06

  • Classic Motor - Turist på väg

  • Classic Motor 2018-05

  • Classic Motor 2018-04

  • Classic Motor 2018-03

  • Classic Motor 2018-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842