Söker framlampa till Monark M 300

Fråga: Hej. Håller på att renovera en Monark M 300 men då jag, vid yngre ålder, lyckades ha sönder framlyktan så undrar jag om du har koll på om det går att ta någon annan lampa eller om du vet någon som har en att sälja?

Sen har jag en fråga angående Honda CB 900 F2 Bol D’or från 1982. Skulle behöva höja sitthöjden för passageraren och undrar därför om CB 900 Customs sadel passar utan allt för stora ombyggnader.  Eller om du har andra förslag på hur det skulle kunna lösa sig utan att byta hoj

Berth Haka

 

Svar: Jag vet inte riktigt vad det är för lamphus på Monark M 300. Det kan vara Stensholm, Bosch eller Hella. Sedan beror det på hur mycket som är trasigt på din befintliga lampa. Behöver du hela lamphuset eller kanske bara glas och kromsarg? Ibland passar just dessa delar mellan olika lamphus och då får man ta med sig originalen eller måtten på dessa när man går på en veteranmarknad. Du kan annonsera gratis i Classic Motors privatannonser. Sätt ut en bild samt mått på delarna så kanske du får napp.

När det gäller Hondan så kan jag inte svara på vilka sadlar som passar. Kolla med Honda själva eller med en MC-skrot, exempelvis Spinnin Wheel MC-demontering.

Jim Lundberg

Rulla till toppen